Bli en influencer

Influencer är ett yrke som ingen visste något om för bara några år sedan. Idag är det bland det hetaste du kan vara på marknaden! För att lyckas som en influencer behöver du antingen vara stor, känd och populär eller så behöver du ha en blogg eller på annat sätt synas på sociala medier. Man behöver även se till att man kan inge ett stort förtroende och att man kan motivera eller på annat sätt inspirera sina läsare.

Många människor skulle nog anse att användandet av en influencer är bättre än all annan typ av reklam i världen. Företag vill på alla möjliga sätt få en bättre relation till den målgrupp som de vänder sig till och kan då ta hjälp av bloggare. En influencer kan också gå under namnet ambassadör och har vanligtvis ett stort nätverk omkring sig. Handlar det om en blogg så är det många läsare som räknas och är det instagram är det antalet följare som är avgörande för om företag kommer vilja använda sig av dig eller inte. Det är inte ovanligt att mycket kända influencer kan ha en räckvidd längre än tidningar eller tv. Mobilerna och sociala media används allt mer och speciellt av den yngre generationen.

Hur kan man tjäna pengar?

Du vill antagligen inte bara veta vad en influencer är, utan även få reda på hur du kan tjäna pengar som en sådan. Om vi ska förklara det på det enklaste sättet möjligt kan man säga att influencer får betalt utifrån trafiken som man har på sin blogg. Ju fler personer som läser och besöker bloggen, desto större blir det och desto dyrare är det även att annonsera på bloggen. I början bör man vara införstådd med att man inte kommer att tjäna några större pengar. De bloggare som livnär sig på att vara influencer har byggt upp sin blogg och sitt varumärke under många år.

Ett riktigt bra exempel på en influencer från Sverige är bloggerskan Kenza. Kenza kan i dagsläget livnära sig helt och hållet på sin blogg och hon lever dessutom riktigt gott på den. En annan influencer som är känd inom bloggvärlden är Ida Warg. Hon berättar för nyhetsmagasin att hon det första åren inte tjänade en enda krona, men fortsatte stadigt i rätt riktning. Det vanligaste är att man som influncer får betalt som en löneutbetalning eller med hjälp av en faktura. Väljer man att använda sig av en så kallad marknadsplats så kommer utbetalningen att ske härifrån med hjälp av ett automatiskt system.

delirium