Bloggens tekniska utrustning

Att arbeta som bloggare är ett roligt och effektivt sätt att tjäna extra pengar. Som influencer blir hela ditt liv ett sätt att skapa content, och självklart dokumenterar du det mesta du gör. Men att arbeta med sociala medier innefattar dock inte bara att komma på bra idéer till innehåll, det är en hel del teknik att hålla koll på också.

Mobiltelefonen är nog det allra viktigaste arbetsredskapet i yrket som influencer. Att ständigt vara uppkopplad mot sociala medier är en självklarhet. Dessutom är många mobilkameror i dag av så bra kvalitet att de mycket väl kan tävla mot systemkameror och mer traditionellt professionell utrustning. Så ta hand om din telefon! Ett Iphone 12 Pro skal är ett måste för dig som har en ständigt pågående photoshoot på gång i livet.

Ljud, ljus, bild

Beroende på vilken plattform du främst riktar in dig på, har du olika tekniska behov. För att göra Instagram stories eller Tiktoks räcker det gott och väl med en bra mobiltelefon, men som youtuber (eller om du gör rörligt material till din blogg) kan du behöva investera i både kameror och ljud- och ljusutrustning.

Att köpa professionell utrustning för både ljud, ljus och bild kan lätt bli dyrt. Ofta ställer publiken lika stora krav på enskilda influencers som på traditionella TV-bolag, oavsett hur rimligt det egentligen är. Men kom ihåg att du kan hjälpa din mobiltelefon på traven på många sätt – att arbeta med externa ljuskällor som ring lights är ett sätt att få även en mobilfilm att se proffsigare ut.

Ljudkvalitén på det du spelar in med mobiltelefonen kan du också påverka. Du är inte fast med mobilens inbyggda mikrofon, utan har många prisvärda alternativ till externa mikrofoner att välja mellan på marknaden.

Appar kommer och går

Det sociala medielandskapet är under ständig förändring. Vem minns exempelvis Myspace 2021, trots att det var det självklara valet för närvaro på nätet under sin storhetstid? Just nu känns det kanske svårt att tänka sig att aktörer som Youtube, Instagram och Tiktok en dag inte skulle finnas där, men det är tvärtom snarare mest troligt att även de kommer bytas ut mot något annat. Kanske känns en artikel om Instagram och Snapchat som de populäraste sociala medierna hos unga redan nu daterad, trots att den skrevs så sent som 2020?

Nej, appar kommer och går. Men ljud och ljus består! Och oavsett vilken form sociala media-appar tar i framtiden kan du vara säker på att du är redo för att dominera dem om du har koll på ljud, ljus och spännande content. De komponenterna kommer nämligen alltid vara det som skiljer agnarna från vetet bland hungriga bloggare och influencers.

delirium