Bloggportal eller inte?

Den första frågan man ställer sig efter att man har bestämt sig för att börja blogga är troligtvis “var ska jag blogga någonstans?” Att stå och vela mellan en egen domän och en bloggportal är inte ovanligt. En egen domän ser oftast mer professionell ut och har du kunskap kan du förändra och designa din hemsida när du vill och hur du vill. Bloggportaler är å andra sidan mycket smidigare att komma igång med och dessutom är de kostnadsfria. Är valet svårt? Vi reder ut vad skillnaden är!

Domän med eget webbhotell

Om du använder dig av en bloggportal är det portalen som tillhandahållet webbhotellet, men ska du ha en egen domän så behöver du ta hjälp av ett webbhotell och på så sätt hyra din plats på internet. Egna domäner passar utmärkt för den som vill börja blogga på en hög nivå redan från start och som är beredd att lägga ner både tid och pengar på sitt bloggande. En stor fördel med att ha en egen domän är att du redan från start, kan bygga dig ett starkt och personligt varumärke. Detta är väldigt viktigt om du vill att folk ska få upp ögonen för dig och hitta till din blogg.

En annan anledning till varför många väljer domäner är för att de skyddar dina uppgifter mycket bättre. Det är mindre risk att råka ut för bedrägerier eller ID-kapning om du använder en domän istället för en bloggplattform. Eftersom din e-post kan vara kopplad till domänen är det svårare för folk att utge sig för att vara du.

Bloggportal

Vill du börja blogga så snabbt som möjligt är det tveklöst en bloggportal som du ska använda dig av. Du kanske inte ens är säker på att bloggandet är ett intresse som du kommer att fortsätta med och då är det bäst att börja så enkelt och billigt som möjligt. Med en bloggportal slipper du lägga ner energi, tid och pengar och kan istället fokusera på det du faktiskt tycker är kul, att skriva och skapa inlägg.

Om du har en långsiktig bloggtanke redan från första inlägget kan en egen domän ändå vara värd att satsa på. Detta är även bra om du ska ha en blogg som till exempel är kopplad till ditt företag.

delirium