En blogg kan skapa mer glädje i livet

Det är knappast något nytt att blogga och det är många år sedan de första bloggportalerna öppnade upp och tillät bloggare att registrera sig och skapa sina egna hemsidor. Därefter hade nästan alla en egen blogg och det var helt enkelt otroligt populärt att blogga. Idag har populariteten dött av lite, dock är vissa av de bloggar som finns kvar ofta mycket mer välbesökta. En blogg erbjuder en helt annan miljö än många andra typer av sociala medier. En blogg är nämligen mer personlig och speciellt på de stora bloggarna kan man se människor prata med varandra i kommentarsfälten, byta erfarenheter och skapa vänskap. På många bloggar finns det en väldigt vänskaplig anda som många saknar på andra plattformar och sociala medier. Att skapa en blogg kan vara väldigt enkelt men även mycket svårt. Allt handlar om vad man har för krav på sig själv, på designen och hur snabbt man önskar att få läsare.

Som nybörjare kan det vara mycket att tänka på och om man startar en personlig blogg bör man ha i åtanke att även andra människor som man inte är släkt eller vänner med kan läsa. Det finns möjlighet att lösenordsskydda en blogg, detta är dock någonting som de allra flesta inte vill göra, det tar helt enkelt bort lite med bloggen. Det finns dock tillfällen i livet då man kan välja att göra sin blogg lösenordsskyddad för att man inte vill att människor runt omkring ska snoka. Detta kan till exempel vara när någon närstående har dött. Det kan vara tillräckligt jobbet att ta hand om allt kring ett dödsfall även om man har en bra begravningsbyrå som Lavendla som hjälper en, man vill inte att människor runt omkring som inte har något med saken att göra ska ställa massa frågor.

En del känner sig väldigt bekväma med en publik blogg där man delar med sig av allt som sker i livet. Detta är dock inte alla och du behöver själv sätta en nivå för hur mycket du vill dela med dig av. Om du verkligen har bestämt dig för att lyckas med bloggandet och bli en berömd bloggerska kan det vara en bra idé att rikta in dig på en nisch så att läsarna vet vad de ska förvänta sig när de kommer till din blogg. Faktum är nämligen att det är få som är intresserade av att läsa bara om ditt liv om de inte känner dig, eller om du inte redan är berömd. Därför bör du se till att börja med en nisch, efter att du har fått ett antal läsare kan du bli mer och mer personlig och i slutändan kan det bli en helt personlig blogg.

delirium