Från idé till inlägg

Det viktigaste med en blogg är att hitta intressanta ämnen att skriva om. En blogg utgörs av de inlägg du skriver och det är viktigt att de lockar till sig läsare och får dem att återkomma.

Genom att dessutom skriva dina inlägg med vackra meningar och intressant fakta kommer du att få läsare som ständigt klickar sig in på din blogg.

Kom på idéer

Något av det svåraste med att skapa en ny blogg kan vara att komma på vad man ska skriva om. Det allra bästa är att skriva om ett av dina intressen. På så sätt kommer du inte riskera att tröttna på det din blogg handlar om. Istället kan du fortsätta att ta fram nya inlägg regelbundet.

Du kan välja hur mycket du vill nischa dig. Om du vill skriva om sport kan din blogg handla om sport generellt. Men den kan även handla om just vintersport eller nischa dig ännu mer och handla om allt som rör skidtävlingar.

Lär dig fånga din publik

Något av det viktigaste när du skriver en blogg är dock hur du skriver den. Det räcker nämligen inte bara att skriva korta, torra inlägg med fakta om skidor. Du måste kunna skriva berättande texter och med inlevelse där läsaren känner sig av en del till texten.

De måste tilltala läsarna och de ska känna att de får en upplevelse av att läsa texten. För att få tips om hur du ska kunna skriva fina texter kan du köpa begagnad kurslitteratur om just detta ämne. Att skriva på rätt sätt lärs nämligen ut på universitetet i olika kurser.

En bild säger mer än tusen ord

Det är precis som överskriften säger, en bild säger mer än tusen ord. I alla fall om man får tro det gamla ordspråket. Genom att använda rätt bilder till dina inlägg kommer läsare känna att de får ut extra mycket av att läsa dina inlägg. Bilderna ska vara talande och föreställa det som du skriver om. Om du skriver om skidor är det alltså extra bra om du har med fina bilder på skidor, skidtävlingar, snö och liknande. De ska helt enkelt komplettera dina texter samtidigt som de talar för sig själva.

Länka för vidare läsning

Vissa ämnen du skriver om kan läsare vilja få mer uppgifter om. Då kan det vara smart att skicka dina läsare direkt till den information de vill ha genom en klassisk länkning. Då kommer läsarna uppleva dig som riktigt schysst eftersom att du enkelt ger dem vad de vill ha.

Om du till exempel skriver om vinter-OS kan du länka till tävlingsschemat eller artiklar som handlar om just detta ämne. Glöm inte att skapa en länk som öppnas i ett nytt fönster så att dina läsare stannar kvar i din blogg.

delirium