Grunderna för att bli en bloggare

Att skaffa sig en blogg är ett utmärkt sätt att dela med sig av sina tankar och vardagliga händelser till närstående och vänner som kanske inte finns på orten. På en blogg så kan man skriva om allt möjligt som man är med om, exempelvis familjens dagliga aktiviteter, matlagning, resor och andra minnesvärda upplevelser. För många är en blogg även att likna vid en dagbok vilket gör det möjligt att skapa minnesmaterial. Att besökarna också kan kommunicera med blogginnehavaren genom att lämna kommentarer, som kan besvaras, gör bloggen än mer levande.

På en blogg kan man till exempel skriva om olika upplevelser som man är med om, till exempel olika högtidsdagar eller födelsedagar. På bloggen kan du berätta om din födelsedag och även lägga upp bilder som visar dintårta som du bjuder på på födelsedagsfesten och som du har beställt på nätet. Det kan säkerligen också inspirera dina besökare att också försöka överträffa din tårta då de själva beställer en kreativt skapad tårta på födelsedagen.

Starta en blogg

Om man vill börja skriva på en egen blogg så kan man registrera sig hos en sida på nätet som erbjuder bloggverktyg. Det finns många bloggsidor på nätet som du kan använda dig av gratis men vill du även ha viss hjälp med marknadsföring av din blogg så kan du också hyra en blogg hos någon av de större bloggsajterna. Med hjälp av bloggverktygen så kan du enkelt skriva texter för din blogg men även ladda upp bilder, filmer och dokument som du vill dela med dig av till dina besökare. Möjligheten att kommunicera med sina besökare finns genom att besökarna kan kommentera dina inlägg som du sedan kan besvara.

För att dina besökare återkommande ska besöka din blogg så behöver du skriva om något som intresserar dessa. Är bloggen främst för vänner och familj så räcker det med att skriva om vardagliga händelser kring familjen som intresserar denna grupp av besökare. Vill man nå ut till en större målgrupp och därmed försöka få många besökare att läsa ens blogg så behöver man förstås skriva om saker som intresserar många människor. Då kan man välja inriktning på sin blogg och skriva om olika områden som matlagning, resor, kläder, smycken, bilar eller något annat område där man tror sig kunna kan dela med sig av underhållande och inspirerande information.

Att tjäna pengar på sin blogg

Det är inte enkelt att tjäna några pengar på sin blogg utan detta är något som är förunnat några få bloggare som har lyckats fånga in ett större antal återkommande besökare och därför kan tjäna pengar på annonser och att sälja produkter. Men om du skulle lyckas få många besökare till din blogg så går det att tjäna pengar på att skriva intressanta texter.

delirium