Hitta din nisch

Det finns en gemensam nämnare som tydligt kan koppla ihop alla kända och populära bloggar med varandra. Det är inte att det är kända profiler bakom bloggarna, utan att bloggarna har en ordentlig och tydlig nisch. Att nischa bloggen är idag ett av de bästa sätt för dig att få läsare, eftersom du då kommer att rikta in dig till en specifik målgrupp. Bloggar man om allt möjligt är det lätt att bloggen blir stökig.

Hur hårt du ska gå på nischen beror på ditt eget intresse. Det är bättre om du har nischat bloggen ordentligt, men att du verkligen är intresserad av det du skriver om, än att göra åt andra hållet. Om du väljer att gå in stenhårt på din nisch, men är helt ointresserad av vad du skriver om så kommer detta snabbt att märkas av dina läsare.

De vanligaste nischarna idag är mode, träning, mat och politik, men du kan naturligtvis välja vilken nisch du än känner för. Planerar du att börja tjäna pengar på din blogg är det däremot rekommenderat att du väljer ett ämne som också kommer att generera detta. Det är ingen idé att försöka tjäna pengar på något som inget företag annonserar om. Det är trots allt annonserna som du kommer att tjäna på till start.

delirium