Hur får man många läsare?

I denna text har vi samlat de bästa tipsen på hur du kan få fler läsare till din blogg! Använd dig av alla eller välj ut några få som du tycker passar för dig och ditt bloggande.

1. Se till att dina inlägg alltid håller samma höga kvalitet! Hög kvalitet betyder inte enbart en sak, som t.ex. snygga bilder, utan kan även vara att innehållet är genomtänkt eller att du använder dig av saker och situationer som dina läsare kan relatera till.

2. Att släppa ett inlägg i veckan kommer inte göra så att du får många läsare. Se till att du är aktiv i bloggandet och släpp åtminstone ett inlägg om dagen. Ju större du blir, desto fler inlägg kommer att förväntas. Lev upp till förväntningen.

3. Du måste marknadsföra dig själv! Läsare kommer inte automatiskt. Använd dig gärna av sociala media för att få ut ordet om din blogg. Intagram, Pinterest, Bloglovin och Facebook är utmärkta alternativ.

4. Skapa alltid nya kontakter och relationer. Visst kan det vara bra att läsa känna folk som har starkt inflytande i bloggvärlden, men det är minst lika viktigt att du skapar en relation till alla dina läsare. Försök att glömma allt vad konkurrenter heter och satsa på att skapa vänner, inte fiender.

5. Välj rubrikerna med omsorg och tänk på att de ska vara tilltalande och locka till sig läsare! En tråkig rubrik kommer inte få någon att vilja gå in och se resten av texten, eftersom du inte ens kunde skriva en rubrik tillräckligt intressant. Har du svårt att veta kan du hämta inspiration från skvallerblaskor som Aftonbladet eller Expressen.

delirium