Kom igång med bloggen

Går du i tankarna om att starta en egen blogg? Att blogga är väldigt kul och om du blir riktigt duktig finns det till och med möjlighet att tjäna pengar på den. Det finns flera orsaker till varför människor över hela världen väljer att starta en blogg. Det kan vara så att man vill ta upp ämnen som ligger en väldigt varmt om hjärtat, att man vill nå ut till människor, tjäna pengar eller bara berätta om sin vardag. Idag finns det otroligt många olika typer av bloggar att läsa. Du hittar både modebloggar, mammabloggar, träningsbloggar, matbloggar, politiska bloggar och mycket mer. Det är inte längre bara privatpersoner som skapar sig en virtuell dagbok. Majoriteten av alla kändisar har idag även någon form av blogg som deras fans kan följa.

Vill man starta en blogg vill man troligtvis även också komma igång så snabbt som möjligt. Är man helt ny på området vill man nog gärna försöka att undvika att lägga tid på att skapa egna hemsidor från grunden, vilket många kända bloggare har idag. Förutom allt pyssel som en egen hemsida kräver så är det också en hel del kostnader att räkna med.

Det bästa och smidigaste sättet att komma igång med en blogg är att använda sig av en bloggportal eller med ett färdigt bloggverktyg. Det betyder att det enda du behöver göra är att hitta en sida som passar dig och därefter registrerar du ett konto. Att använda ett sådant bloggverktyg gör att du direkt kan börja använda bloggen från och med att registreringen är klar och du kan i många fall även använda färdiga mallar och designer så att bloggen blir personlig.

Fördelar med bloggplattform

Fördelen med att använda en plattform är att de i många fall är helt gratis och du behöver inte besitta några tekniska kunskaper överhuvudtaget. Det är inte ovanligt att sådana här plattformer ofta har reklaminlägg som kommer att visas på sidan av din blogg. I vissa fall kan du dock betala ett mindre belopp för att alla annonser och reklamer ska försvinna. De allra flesta brukar däremot inte störas av detta i början och inte de flesta läsare heller.

Att det är enkelt och kostnadsfritt är nog en fördel för de flesta, men visste du att en bloggplattform till och med kan få dig att få mycket fler läsare och få folk att få upp ögonen för just din blogg? Bloggplattformar brukar vara noggranna med att lista nya bloggare, bloggare med många läsare eller bloggare som t.ex. nyss har gjort en uppdatering på sin sida. På så sätt kan andra, med hjälp av dessa listor, se ditt namn. I början kan det vara otroligt svårt att få läsare till bloggen, just eftersom ingen ännu känner till den.

delirium