Starta en blogg som första steg för ekonomiskt oberoende

Ekonomiskt oberoende låter som en ouppnåelig dröm för många, men det är faktiskt helt möjligt för många svenskar att faktiskt lyckas. Inte att bli stormrika, men att fixa ekonomin. På riktigt. Kunna jobba mindre och ha mer på kontot. Börja drömmen med att starta en blogg – en passiv inkomstkälla.

God ekonomi

Vägen till god ekonomi går genom att ha koll på pengarna och tjäna mer pengar, som genererar mer pengar, som… Du måste ha flera passiva inkomstkällor för att få en god privatekonomi. Du bör också ha företag, så kan du göra smarta avdrag och tjäna pengar på flera sätt. Du måste också tänka som en företagare, planera och våga satsa på din dröm. Om du idag har ett företag och som på grund av coronapandemin har det ekonomiskt tufft, så ska du fortsätta att satsa på företaget om det gick bra innan krisen. Ett företag är en bra inkomstkälla. Ta ett enkelt företagslån hos Qred och planera framåt.

Bloggen som inkomstkälla

En bra blogg kan ge dig passiv inkomst år efter år. Du skriver flera artiklar om ett specifikt ämne som du kan mycket om. Efter ett tag kommer din blogg att börja få besökare. Lägg kontinuerligt ut nya välskrivna artiklar. På din blogg kan du ha en webbshop, annonser eller sälja produkter. Artikeln om löpteknik som du skriv i bloggstarten kan under flera år ge dig ett par hundralappar i månaden. Helt passivt. Tänk dig då att du har tjugo artiklar på bloggen om löpning. Det blir pengar. Om du startar flera nischade bloggar har du än större chans att lyckas. Köp egen hosting och domän, så äger du sidan och kan göra vad du vill med sajten. Se din blogg som ditt första steg att en dag bli ekonomiskt oberoende, eller för att kunna förbättra din privatekonomi markant. Vänta inte på “lönen”, skapa inkomsten själv.

delirium