Testa produkter gratis – och lämna sedan ett omdöme

Du har säkert hört ordet “produkttestare” tidigare, men kanske inte i samband med bloggande? När man är produkttestare betyder det att man får produkter skickade till sig av diverse företag. Man testar och utvärdera dessa och därefter får man behålla produkterna eller får betalt för att man har använt sig av dessa. Naturligtvis behöver du även se till att dina läsare på bloggen får ta del av din upplevelse. Hela vitsen för företag att marknadsföra sig på detta sätt är genom att du når ut till dina läsare.

Att bli produkttestare är faktiskt enklare än man kan tro, men precis som i alla andra situationer då du vill tjäna pengar på din blogg gäller det att du har tillräckligt många läsare för att företag ska tycka att du är intressant att använda sig av. Om du bara har mamma, pappa och några vänner som följer bloggen kommer företag inte tjäna på att skicka ut produkter till dig. Vill du tjäna pengar på bloggen genom att bli produkttestare kan det därför vara smart att se till så att du först har många läsare som läser din blogg.

Har du turen på din sida och har gjort ett riktigt bra jobb så kommer företag automatiskt att vända sig till dig, men till en början kan man själv behöva söka sig till företag för att erbjuda att marknadsföra deras produkter. Det kan vara bra att vara beredd på att du till en början kanske inte kommer att tjäna några riktiga pengar på ditt samarbete med företagen, utan att du istället kanske får synas mer eller få betalt genom att du får behålla produkten i fråga. Du bestämmer naturligtvis själv om detta är något som du kan tänka dig eller inte. Många storbloggare som tipsar om sätt att tjäna pengar på sin blogg uppmanar till den här typen av samarbete, men vill också varna för risken att bli utnyttjad av företagen.

Välj produkter och reklam som gynnar

Du ska aldrig välja att representera produkter eller företag som arbetar på ett sätt som du inte kan förespråka. Har du en blogg om djur är det inte ett bra alternativ att testa skönhetsvård som är testat på djur eller ha reklamannonser från företag som säljer läder och päls. Det är viktigt att du håller din moral hela vägen, eftersom dina läsare annars kan tycka att du gör allt för pengar eller att du helt enkelt har dubbelmoral som de själva inte kan identifiera sig med.

Välj därför alltid produkter, företag och reklam med omsorg. Du vill helst slippa förklara dig längre fram om varför du har förespråkat eller gjort reklam för ett visst företag. Stå stadigt på din grund hela vägen, så kommer du att få ett starkare och bättre varumärke.

delirium