Tjäna pengar med reklam

Den viktigaste grunden i att tjäna pengar på sin blogg är att ha många besökare. Utan besökare och läsare kommer inte företag att vilja vända sig till dig, eftersom de vet att deras reklam ändå går till spillo. Om du har en blogg som har hyfsat med läsare kanske det är dags att börja fundera över om du ska satsa på att tjäna pengar på bloggen, eller hur?

Att använda sig av reklam är ett bra och relativt säkert kort som många använder som första steg till att tjäna pengar på bloggen. Visst kan man välja hej vilt mellan olika reklamannonser, men det bästa är om man försöker att matcha reklamen med innehållet så mycket som möjligt. Dina läsare vänder sig antagligen till just dig för den nisch som du har på bloggen. Bloggar du om hästar kan du väljer djur- eller ridrelaterad reklam och bloggar du om mode är det naturligtvis reklam om kläder som du ska fokusera på. Det är viktigt att man inte begränsar sig alldeles för mycket. Du kan mycket väl ha reklam om andra typer av produkter som du tror att dina läsare kan vara intresserad av, t.ex. hudvård, skönhetsprodukter, försäkringar, elektronik eller vad det nu än kan vara.

Reklamen kan du placera på olika ställen på bloggen och i olika formar. Du kan t.ex. välja att ha banners, reklam pop-ups eller textlänkar i dina inlägg. Det vanligaste är att man börjar med reklam i form av inlägg och länkar till företaget i fråga.

delirium