Utveckla bloggen genom företagandet

Drömmen om att driva en blogg för att tjäna pengar finns på ett sätt mer eller mindre hos alla som startar en blogg. Ofta handlar det om en vilja att skapa något eget mer än att just driva en blogg, och tjäna pengar på den. Det finns många sätt att ta bloggen från vardagsrummet in i riktigt företagande. Genom att tänka i ett vidare perspektiv går det att göra bloggandet större även om allt inte kretsar kring själva bloggen.

Antal läsare

Många fäster sig vid att det är antalet läsare som avgör hur stor en blogg kan bli och hur mycket pengar det går att tjäna på den. Det är helt fel. För att tjäna pengar gäller det att fånga rätt läsare och sedan lyckas få dem att genomföra handlingar, som gör att din blogg kan dra in pengar. Om du har tio läsare under en dag och alla gör att du tjänar 100 kronor har du totalt den dagen tjänat 1000 kronor. Tänk samtidigt att 1000 läsare varav bara två gör att du tjänar 100 kronor, får du bara ihop 200 kronor. Det gäller helt enkelt att vara smart och taktisk. Samtidigt gäller det att tänka i större banor. En bra fråga att ställa sig är hela tiden: Hur kan jag öka kvoten av läsare som jag tjänar pengar på?

Väx i takt med företaget

Det gäller att hela tiden ligga i rätt fas i utvecklingen. Ett större företag kräver mer och att gå från sitt vardagsrum med några få läsare till att driva ett företag kräver förändringar. För att möta dina kunder på rätt sätt kan det bli dags att exempelvis skaffa ett kontor. Det inger ett större förtroende och en professionell atmosfär som dina kunder kommer att få ett gott intryck av. I ett första skede kan det vara svårt att bekosta ett helt kontor, vilket gör att lösningar som att hyra kontorshotell i Stockholm kan var ett bra första steg. Här finns allt som behövs för att kunna driva ett företag samtidigt som kostnaden går att hålla nere.

Hitta dina sidointäkter

För att ta företagandet till den högre nivån gäller det att hitta de sidointäkter som ditt bloggande kan ge för att generera ett bättre resultat. Hitta bra samarbetspartners som fungerar även utanför själva bloggen. Med bra samarbetspartners kan både ditt företag och din blogg växa tillsammans. Här gäller det samtidigt att väva in fler kanaler än bara bloggen och att använda sig av sociala medier är idag nästan ett måste. Läs på och lär dig av andra som redan har lyckats. Det finns fortfarande plats för fler att utveckla något på nätet och idag är en bra dag för dig att börja.

delirium