Varför satsa på att blogga?

Idag finns det nog inte en enda kotte som inte hört talas om Blondinbella eller Kissie. De är båda två vanliga tjejer som en dag gav sig in i blogg-världen och idag tjänar de stora pengar på att vara

influencers. Antalet bloggare har ökat explosionsartat under de senaste åren, och det tycks vara en rad fördelar med att hänga med i den här trenden. Men hur vet du om bloggandet egentligen är något för dig? Varför är det en bra idé att verkligen satsa på en blogg?

Tjäna pengar online

Ett annat fenomen som blivit allt vanligare är drömmen att arbeta via internet och tjänar pengar online. Oavsett om du har ett vanligt jobb eller inte skadar det aldrig att ha en extra inkomst från just internet. Det innebär både extra inkomster och arbete hemifrån, vilket naturligtvis är väldigt bekvämt. Då behöver du inte vara orolig över att chefen råkar gå förbi ditt skrivbord precis när du surfar in på t.ex. Facebook eller vuxen.se, där du bl.a. kan hitta snygga underkläder, erotiska spel och annat kul som du kan överraska din partner med. Lite extra spänning i vardagen är aldrig fel, framförallt om du arbetar hemma!

Ha världen som ditt kontor

En annan fördel med att börja blogga är att du kan arbeta från ett café i Paris, en strand i Mexiko eller helt enkelt från soffan därhemma. Du har alltså betydligt större frihet än om du bara skulle ha ett vanligt arbete, vilket för många är gult värt.

Du utvecklar dina språkliga färdigheter

Om du över huvud taget funderar på att blogga betyder det att du antagligen inte avskyr att skriva. Tvärtom tycker du säkert att det är roligt och det kan öppna många dörrar för dig. När du bloggar blir du bättre på att skriva, vilket kan leda till att du senare börjar jobba som copywriter, översättare, SEO-expert, m.m. Visserligen kan det ta ett litet tag innan du hunnit bli riktigt bra på att skriva och hantera t.ex. SEO och WordPress, men om du är aktiv kan du bli riktigt duktig inom ett år.

Entreprenörsanda

Som bloggare börjar man ofta lite smått och försiktigt utan några större ambitioner. Men faktum är att de som bloggat i ett par månader ofta blir mer ambitiösa, framförallt när de ser att

inkomsterna på Adsense börjat växa mer och mer. Att driva en egen hemsida, läsa om hur framgångsrika bloggare arbetat och se sin egen trafik växa får en ofta på andra tankar. Man börjar känna att man byggt upp något från grunden och får en sorts entreprenörs-anda att göra något ännu större. Om du är seriös med att starta en blogg kan det alltså enkelt leda till att du startar en egen verksamhet.

Ha roligt!

Den kanske mest självklara anledningen till att börja blogga är enkel: gör något du tycker om! Att blogga kan vara väldigt befriande, speciellt om du väljer en personlig blogg. Men om du har ett stort intresse för t.ex. mat, resor eller inredning är bloggen ett utmärkt sätt att möta likasinnade och lära dig mer. Varför inte börja redan idag?

delirium