Förbättra bloggen

Om du är intresserad av att tjäna pengar på din blogg är det viktigt att din blogg är intressant och att den sticker ut för att du ska få besökare. Det räcker inte att ha en blogg med endast ett fåtal blogginlägg, fina bilder och tips, då konkurrensen på internet är mycket stor. Du behöver boosta din blogg, förbättra och förändra den kontinuerligt.

Bloggen

Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du se över hela din hemsida, alla artiklar och bilder, med objektiva ögon. Det finns miljontals bloggar och det måste finnas en särskild anledning att personer ska surfa in på just din sida. Du måste med andra ord ha något unikt att erbjuda. När du bloggar måste du tänka på att bloggen inte ska handla om dig och vad du tycker är roligt, utan om något som kan vara av värde för dina besökare. Du kan tänka på din blogg som en butik som ska ge besökarna, dina kunder, bra produkter – då vill de återkomma.

Tips

De flesta som surfar är ute efter något, ibland vet de exakt vad de letar efter, andra gånger är det slösurfande som gör att någon kommer till din blogg. Oavsett anledning letar de flesta nästan alltid efter något då de surfar. Du måste därför se till att din blogg, oavsett ämne, har något att erbjuda dina besökare. Om du bloggar om bilar är det klokt om du kan ge goda råd om bilar till dina besökare – handfasta och aktuella tips som de har nytta av i sin vardag. En bilblogg kan tipsa om bra tjänstebilar från Mitsubishi, som erbjuder både olika modeller och miljöbilar, då ger du dina besökare något användbart och de får också en anledning att återkomma till din hemsida. Om din blogg handlar om inredning kan du ge inredningstips, både på var de kan hitta fina inredningssaker, men också hur de kan tänka kring inredning. Att ge dina bloggbesökare tips är ett enkelt sätt att skapa en attraktiv blogg.

Smala bloggar – bra bloggar

Ett smart sätt att skapa en intressant blogg är genom att verkligen skriva om det som bloggen säger sig handla om. Om din blogg handlar om bilar bör du fokusera på bilar, inte på smultronställen som man kan åka till på bilsemestern – det är en annan blogg. Ju smalare du är i ditt bloggande, desto bättre. Det är också bra om ditt domännamn förtäljer vad bloggen handlar om. Om du bloggar om ett miljövänligt billiv är det bra om det finns med i bloggens namn, då vet besökaren redan när den scrollar i sökmotorn att din blogg handlar om det som de söker kunskap och råd kring. Om din blogg däremot heter något allmänt om bil eller miljö, finns det en risk att du kommer långt ner i resultatet i sökmotorn och missar presumtiva besökare.

delirium