Tjäna pengar som affiliate

Ett mycket populärt tillvägagångssätt att tjäna pengar på sin blogg är genom att fungera som en affiliate! Det vanligaste är att man börjar med att ansluta sig till ett så kallat affiliatenätverk där nätverket fungerar som en tredje part mellan dig och företagen i fråga. Fördelen med denna metod är att du själv kan välja vilken typ av reklam och vilka annonser som du ska ha på din blogg. Du kan begränsa annonserna väldigt hårt eller ha en bredare varianter där annonser inom ditt nischade område väljs ut.

Hur tjänar man då pengar på detta? Det är faktiskt enklare än du tror och du behöver inte ens göra så mycket själv. För varje gång en läsare eller besökare på din blogg trycker på länken eller annonsen, så kommer du att tjäna pengar. Det är inte ovanligt att en större betalning utgår om du t.ex. även lyckas få “klickaren” att beställa något från företaget, t.ex. bokar ett hotellrum om du har en blogg om resor och äventyr.

Du behöver inte själv ha koll på hur många som klickar på annonsen. Om du är med i ett nätverk som kommer nätverket att hantera detta åt dig.

delirium